Beste ervaring

Een bezoek aan DroomCraft is het leukst als je alles goed ingesteld hebt. Op deze pagina geven wij wat tips om je bezoek aan DroomCraft nog leuker te maken!

Checklist bezoek:

  • Minecraft versie 1.8 t/m 1.14 instellen

  • Automatisch resourcepack downloaden aanzetten

  • Audioserver aan

  • Meepraten op TeamSpeak of Discord!

Minecraft versie 1.8 t/m 1.14 instellen

Je kunt op DroomCraft spelen met de versies 1.8 t/m 1.14. Echter raden wij aan om te spelen met de versies 1.8 t/m 1.12.2. Je kunt je versie veranderen in je Minecraft-launcher. Hoe je dit doet zie je in de video hiernaast.

Joinen kan alleen met een gekocht account van de Java-versie (op de computer).

Automatische resourcepack aanzetten

In de server maken we gebruik van een eigen resourcepack. Deze wordt automatisch gedownload als je de juiste Minecraft-instellingen hebt. Je kunt dit instellen in je serverlijst. Voor een extra uitleg kijk je de video hiernaast.

Deze functie is momenteel niet noodzakelijk, maar een extra functie. Wanneer wij overschakelen naar de nieuwe map (de 3.0-map) wordt dit een belangrijker onderdeel van de ervaring.

Audioserver aan

In de server maken we gebruik van muziek en geluidseffecten. Door de audioserver in te schakelen krijg je de beste ervaring tijdens een bezoek aan de server! Klik hier om naar de audioserver te gaan, of typ /audio in de Minecraftchat.

Meepraten op de Teamspeak of Discord

Tijdens je bezoek aan DroomCraft praten met de crew of andere bezoekers? Dit kan op twee manieren. Zo hebben we een Discord-server, waar je met mensen kunt chatten én praten. Daarnaast hebben we ook een TeamSpeak-server waar je met bezoekers kunt praten. Hiervoor heb je wel het programma TeamSpeak nodig:

TeamSpeak:

TeamSpeak is de ontmoetingsplek voor Bezoekers, VIPS en Crew. Maak gezellig een praatje terwijl je in de server allerlei attracties bezoekt. TeamSpeak is een gratis programma, wat hier te downloaden is.

IP: ts.droomcraft.nl

Om echo te verminderen adviseren we het gebruik van een headset of oortjes. Het gebruik van speakers raden we af.

Er zijn 2 manieren waarop je jouw microfoon in kan stellen; Push to Talk of Voice activation.

Push to talk

Zit je in een rumoerige ruimte met veel achtergrondgeluid? Maak dan gebruik van Push to Talk. Als je deze functie hebt ingeschakeld kan je alleen praten zodra je een bepaalde toets hebt ingedrukt op je toetsenbord. We raden aan de linker CTRL knop te gebruiken.

Voice Activation

Zit je in een rustige ruimte zonder achtergrondgeluid? Maak dan gebruik van Voice Activation. Als je deze functie hebt ingeschakeld ben je te horen zodra je gaat praten. We raden aan om de intensiteit in te stellen tussen de -10 en +10 (afhankelijk van soort microfoon en afstand tussen spreker en microfoon).

Stappenplan

Om bij het instellingen-scherm te komen leg je de volgende route in TeamSpeak af:

Settings > Options > Capture

Vervolgens kan je de gewenste optie kiezen.

Discord:

Je komt op Discord door naar deze link te gaan:

Naar Discord